GrIFK säger nej till Salonojas miljoner

Bild: Heikki Saukkomaa

Multimiljonären Jussi Salonoja och hans Espoo United vill som bekant rita om hela idrottskartan i Esbo. Under vintern har den nya föreningen också riktat sina blickar mot fotbollen och då i främsta hand Grankulla IFK.

Espoo United har varit intresserade av att köpa upp GrIFK för att på så sätt "ärva" klubbens plats i division 1. Men Grankullas stolthet har nobbat erbjudandet och fortsätter som en oberoende förening.

Andra Esboklubbar finns också med i bilden men hittills finns inget konkret att informera om.

– Vi vill absolut expandera vår verksamhet att innefatta också fotboll. Om det sker inom ett eller tre år återstår att se, säger Espoo Uniteds vd Olli Aro.

I dagsläget har Espoo United basket, och framför ishockey som "huvudgrenar".

Det var Urheilulehti som var först ut med nyheten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning