GrIFK säger nej till Salonojas miljoner

Bild: Heikki Saukkomaa

Multimiljonären Jussi Salonoja och hans Espoo United vill som bekant rita om hela idrottskartan i Esbo. Under vintern har den nya föreningen också riktat sina blickar mot fotbollen och då i främsta hand Grankulla IFK.

Espoo United har varit intresserade av att köpa upp GrIFK för att på så sätt "ärva" klubbens plats i division 1. Men Grankullas stolthet har nobbat erbjudandet och fortsätter som en oberoende förening.

Andra Esboklubbar finns också med i bilden men hittills finns inget konkret att informera om.

– Vi vill absolut expandera vår verksamhet att innefatta också fotboll. Om det sker inom ett eller tre år återstår att se, säger Espoo Uniteds vd Olli Aro.

I dagsläget har Espoo United basket, och framför ishockey som "huvudgrenar".

Det var Urheilulehti som var först ut med nyheten.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54