GrIFK fick sitt straff: Måste ersätta klubbar, förbund, spela hemmamatch i Tallinn och betala dryga böter

Grankulla IFK måste böta 2 500 euro för att laget inte spelade mot HC Tallinn. Bild: Niklas Montonen

Handbollförbundet straffade GrIFK mycket hårt för att FM-ligalaget vägrade möta HC Tallinn.

Det var för ett par veckor sedan som GrIFK meddelade att man inte kommer att spela FM-ligamatchen mot HC Tallinn. Orsaken var de reserestriktioner som trädde i kraft dagen efter den schemalagda matchen mot det estniska laget.

GrIFK och Handbollförbundet tolkar myndigheternas rekommendationer på olika sätt. Enligt förbundet krävs ingen karantän av personer som reser mellan Finland och Estland medan man från Grankullaklubbens sida ser en matchresa till Tallinn som en nöjesresa som leder till karantän.

Resultatet är att förbundets styrelse, i samråd med disciplinutskottet, beslutat att bestraffa GrIFK hårt. GrIFK straffas eftersom klubben enligt förbundet inte hade någon giltig orsak att inte spela matchen mot HC Tallinn.

GrIFK tvingas böta 2 500 euro, stå för samtliga kostnader som uppstod för HC Tallinn då lagets match blev inställd. GrIFK måste dessutom ersätta förbundet ekonomiskt för de kostnader som uppstått på grund av beslutet att inte spela mot Tallinnlaget. GrIFK ska också ersätta ÅIFK som spelade två hemmamatcher i stället för en mot HC Tallinn då GrIFK vägrade spela sin match.

GrIFK:s hemmamatch mot HC Tallinn flyttas till en senare tidpunkt och den ska spelas i Tallinn. Hemmalaget får alla intäkter från matchen.

GrIFK har 30 dagar på sig att överklaga förbundets beslut.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning