GrIFK en munsbit för obesegrade Dicken

GrIFK var aldrig nära att bjuda upp till ordentlig kamp om segern i bortamatchen mot Dicken på onsdagen.

Efter att ha valt att inte möta HC Tallinn i söndags spelade GrIFK:s herrlag sin schemalagda ligamatch mot Dicken. Grankullalaget har ännu inte fått något straff för valet att stå över en match utan giltig orsak.

I Britas tog hemmalaget kommandot över matchen efter en jämn inledning. Efter att under den andra halvan av första halvleken ryckt åt sig en bekväm ledning släppte Dicken aldrig in GrIFK i matchen igen.

Max Granlund och Ian Martin ledde Dicken till en klar 34–22-seger och också Tuomas Laitinen spelade starkt i mål. Glädjande för hemmalaget var att Santeri Hakkarainen sköt sina första ligamål

Anthony Hellakoski och Richard Sundberg nätade fyra gånger var för gästerna.

I Riihimäki gjorde Cocks processen kort med ÅIFK. Cocks, som i förra omgången förlorade hemma mot just Dicken med 28-30, tog ledningen i matchen efter 1.21 och behöll den till slutsummern. Då stod det 34–20 på tavlan efter 16–10 i paus.

Peik Sjöblom och Andreas Nyström var gästernas främsta målskyttar med sex mål var medan Ignacy Bak sköt sex mål för Cocks där också egna juniorerna Santeri Vainionpää och Miika Kaukoranta fick chansen att visa upp sig och stod för var sitt mål i matchen.

Dicken är det enda obesegrade laget i serien.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning