GrIFK chockade Sjundeå IF – klara för cupsemifinal

Bild: Mostphotos

GrIFK tog en överraskande seger över Sjundeå IF i handbollens cupkvartsfinal.

Sjundeå IF förstärkte sitt lag inför säsongen med flera spelare av landslagskaliber då Erica Gustafsson, Jessi Laasio, Nicolina Fredriksson och Sirja Lassinharju-Heinonen anslöt till laget.

Men efter en stark inledning på FM-serien åkte laget på en överraskande förlust mot gästande GrIFK i kvartsfinalen i finländska cupen.

GrIFK vann med 26–28 (13–12) efter en svängig match. Hela elva Granispelare noterades för mål – Linnea Harms och Matilda Sandblom var vassast med fem mål var. I hemmalaget var Lassinharju-Heinonen och Madeleine Lindholm bästa målskyttar med sex mål var.

Dicken och HIFK är redan klara för semifinal medan KyIF och Atlas gör upp om den sista platsen på söndag.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning