GrIFK bortaslog SIF – nu väntar avgörande femte kvartsfinal

GrIFK slog SIF i den fjärde kvartsfinalen och tvingade fram en femte match.

Efter att ha förlorat den tredje kvartsfinalen inför hemmapubliken i Grankulla var GrIFK piskat att vinna den fjärde matchen i Sjundeå.

Och GrIFK-spelarna kunde, tack vare en stark avslutning, ta hem segern i en tät och dramatisk match. Grankullalagets segersiffror skrevs 25-28 (13-13).

Med två och en halv minut kvar att spela stod det 25–25 på tavlan. Efter det kunde Jasper Hellberg, Anthony Hellakoski och Patrik Lång näta var sin gång medan hemmalagets spelare inte lyckades överlista Albert Georgs i GrIFK-målet.

Anthony Hellakoski var matchens lirare och stod för hela åtta fullträffar inför storpubliken på 624 personer.

Den femte och avgörande kvartsfinalen spelas i Grankulla på fredag kväll.

I det andra kvartsfinalparet mellan BK-46 och HIFK står det 2–1 i matchsegrar till Karislaget. Den fjärde matchen spelas Idrottshuset på torsdag och en eventuell femte kamp på fredag i Karis.

SIF–GrIFK 25-28 (13-13)

SIF: Gustav Svanbäck 7 (2), Fredrik Karlsson 5, Christoffer Thor 4, Ott Varik 2, Sten Maasalu 2, Alexander von Numers 1, Eduard Zakharov 1, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1, Rony Leven 1

GrIFK: Anthony Hellakoski 8 (5), Patrik Johanson 6, Anton Karlsson 5, Nikola Zujic 3, Patrik Lång 3, Jasper Hellberg 2, Miro Koljonen 1.

Det står 2–2 i matcher. Den avgörande kvartsfinalen spelas på fredag i Grankulla.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning