Greta Thunberg på omslaget till anrik tidskrift

Greta Thunberg tillsammans med italienska ungdomar i Rom under en skolstrejk för klimatet. Arkivbild. Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT

Klimataktivsten Greta Thunberg pryder omslaget till Time Magazines nästa nummer. Sedan tidigare finns hon på tidskriftens lista över världens 100 mest inflytelserika personer.

– Allt kändes meningslöst, det kändes inte som att det var någon idé att gå till skolan om det inte finns någon framtid, säger hon till tidningen om varför hon startade sin klimatstrejk som gjort henne känd i hela världen.

Nu har skolan blivit en fristad och hon beskriver hur det känns som att hon lever i två olika världar. "Här är jag bara en tyst tjej och där är jag väldigt känd".

Greta Thunberg tar även upp hur hon hanterar hoten och hatet på nätet.

– Det är ganska roligt när det enda folk kan göra är att håna dig, eller prata om ditt utseende eller din personlighet. Det betyder att de inte har några argument, eller inget annat att säga, säger hon till tidningen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54