Grekisk minister avgår efter bränder

En strand och nedbrunnen skog öster om Aten.Bild: TT/AP/Thanassis Stavrakis

Den grekiske ministern med ansvar för samhällsskydd, Nikos Toskas, avgår efter att ytterligare en person nu har avlidit efter de dödliga bränderna i landet.

– Premiärministern har accepterat herr Toskas avgång, skriver premiärminister Alexis Tsipras kansli i ett uttalande.

Tsipras har varit under press att hitta ansvariga efter katastrofbranden i kuststaden Mati öster om Aten den 23 juli. Nu skriver den före detta armégeneralen Nikos Toskas i ett uttalande:

– Den här naturkatastrofen, och förlusten av många människor i Mati, har fått mig att inte vilja fortsätta. Det är något jag har sagt offentligt från första stund.

Antalet döda har nu stigit till 88. En kvinna som förlorade sitt sex månader gamla barn i skogsbränderna i Grekland har avlidit på sjukhus.

Den 35-åriga kvinnan, hustru till en brandman som bekämpade lågorna, avled av brännskador.

Totalt har 81 kroppar hittats och identifierats, medan två ännu inte är identifierade. Fem personer har avlidit på sjukhus. Omkring 40 personer vårdas fortfarande på sjukhus, för flera av dessa är tillståndet kritiskt.

En person saknas fortfarande.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08