Grankullapojke död i skidolycka i norra Italien

Monte Rosa. Bild: Mostphotos

En pojke från Grankulla har dött i en skidolycka i norra Italien. Olyckan inträffade dagen innan den förolyckade skulle ha fyllt 18 år.

En Grankullapojkes skidsemester i norra Italien har slutat i en tragedi. Utrikesministeriet bekräftar olyckan. Italienska tidningen La Stampa skriver att pojken var på skidtur med sin far i tisdags. Fadern och sonen åkte off-pist. Olyckan ska ha berott på att det hade bildats en snöbrygga över en ravin. Då pojken åkte över snön rämnade snötäcket varpå han föll ner 35 meter i ravinen.

Väderförhållandena då olyckan inträffade i tisdags var svåra: Snöyra och hård blåst gjorde det omöjligt att bärga kroppen samma dag. Bärgningsoperationen där lavinhundar medverkade genomfördes i går på onsdagen.

Pojken var på sportlovsresa i Gressoney-La-Trinité med sin familj. Olyckan inträffade i Monte Rosa i Italien. Fadern befann sig bredvid sonen då snötäcket gav vika och pojken föll ner i ravinen. Fadern ska ha blivit tvungen att för en stund avlägsna sig från olycksplatsen eftersom mobiltelefonnätverket inte fungerade.