Grankullapojke död i skidolycka i norra Italien

Monte Rosa. Bild: Mostphotos

En pojke från Grankulla har dött i en skidolycka i norra Italien. Olyckan inträffade dagen innan den förolyckade skulle ha fyllt 18 år.

En Grankullapojkes skidsemester i norra Italien har slutat i en tragedi. Utrikesministeriet bekräftar olyckan. Italienska tidningen La Stampa skriver att pojken var på skidtur med sin far i tisdags. Fadern och sonen åkte off-pist. Olyckan ska ha berott på att det hade bildats en snöbrygga över en ravin. Då pojken åkte över snön rämnade snötäcket varpå han föll ner 35 meter i ravinen.

Väderförhållandena då olyckan inträffade i tisdags var svåra: Snöyra och hård blåst gjorde det omöjligt att bärga kroppen samma dag. Bärgningsoperationen där lavinhundar medverkade genomfördes i går på onsdagen.

Pojken var på sportlovsresa i Gressoney-La-Trinité med sin familj. Olyckan inträffade i Monte Rosa i Italien. Fadern befann sig bredvid sonen då snötäcket gav vika och pojken föll ner i ravinen. Fadern ska ha blivit tvungen att för en stund avlägsna sig från olycksplatsen eftersom mobiltelefonnätverket inte fungerade.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning