Grankulla höjer daghemspersonalens löner mest

Grankulla höjer lönerna för daghemspersonalen med 225 euro i månaden. I Vanda är motsvarande löneförhöjning 145 euro i månaden.Bild: HBL/Arkiv/Kristoffer Åberg

Samtliga städer i huvudstadsregionen höjer lönerna för personalen som jobbar inom småbarnsfostran. I Grankulla är höjningen den mest generösa.

I fredags meddelade Helsingfors stad om en löneförhöjning för dagvårdsledare med omkring 175 euro från och med nästa år. Också andra som arbetar inom småbarnsfostran, såsom barnskötare, dagbarnvårdare och chefer inom småbarnspedagogik ska få högre lön.

Nu är det klart att också Grankulla höjer lönerna för daghemspersonalen. Från och med årsskiftet kan daghemspersonalen i Grankulla räkna med en löneförhöjning på 225 euro i månaden.

Stadsdirektör Christoffer Masar är nöjd över att Grankulla kan erbjuda konkurrenskraftiga löner inom småbarnsfostran. I Grankulla är det inte bara personer inom småbarnsfostran som får högre löner, men den största höjningen av löner sker just inom småbarnsfostran.

– Lärare, speciallärare och daghemsföreståndare får den största lönepåökningen medan barnskötare och skolpsykologer inom småbarnsfostran får en lite mindre ökning, säger Masar.

Vanda stad meddelade i juni om en löneförhöjning på 145 euro i månaden för dem som jobbar inom småbarnfostran. Även i Vanda gäller löneförhöjningen från och med årsskiftet.

Av huvudstadsregionens städer har Esbo inte slagit fast hur stor löneförhöjningen blir, men tidtabellen är densamma som i grannstäderna.

– Den kommer att vara i klass med löneförhöjningarna i Helsingfors och Vanda, men jag kan inte säga exakt summa i det här skedet. Vi meddelar löneförhöjningens storlek i slutet av den här veckan, säger personalchef Kimmo Sarekoski på Esbo stad.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08