Grani värvar 208 centimeter lång landslagsman från Dicken

Robin Granlund byter rött mot grönt. Bild: Mikko Stig

GrIFK:s handbollsherrar stärker leden inför den kommande säsongen.

GrIFK knyter till sig Dickens 21-åriga landslagsbjässe Robin Granlund inför den kommande säsongen i herrarnas handbollsliga. Med sina 208 centimeter beskrivs Granlund som ett välkommet tillskott framför allt i försvaret.

"Robin är en av Finlands mest begåvade handbollsspelare och han har fortfarande stor utvecklingspotential. Det är kul att kunna lägga en 208 centimeter lång spelare i försvaret och på fasta situationer kommer han att göra mycket nytta", säger GrIFK:s tränare Mikael Källman i ett pressmeddelande.

Granlund fick sitt genombrott i handbollsligan säsongen 2016–17, och sedan dess har det blivit 100 ligamatcher och 258 mål i Dickentröjan. I A-landslaget har han haft en stadig plats sedan 2017.

"Jag har fått utvecklas med Dicken sedan juniortiden, men nu var det dags att ta sig an nya utmaningar. Med Mikael Källmans kunnande kan jag säkert gå framåt som spelare, säger Granlund i pressmeddelandet.

21-åringen säger också att han för tillfället vill utvecklas som spelare i Finland, även om han inte utesluter att testa sina vingar utomlands i framtiden om chansen dyker upp.

Klubbytet betyder att brödraparet Granlund skiljs åt. Dicken meddelade under onsdagen att Robin Granlunds äldre bror Max har tecknat nytt kontrakt med klubben.

Värvar också från ÅIFK

I samma veva meddelar GrIFK också att man gjort klart med 19-åriga Kalle Kankanpää från ÅIFK. Den 191 centimeter långa centern ska fylla en position som blev ledig då svenska Anton Karlsson lämnade för spel utomlands.

Kankaanpää flyttar till huvudstadsregionen för att studera.

"Förra säsongen gick i lite andra tecken då jag fullgjorde min värnplikt. Jag hoppas få mer erfarenhet av ligaspel i Grankulla. Målet är att hitta en plats i laget och få mer speltid i ligan.

GrIFK låg på första plats i den nedre fortsättningsserien då årets säsong blåstes av på grund av coronapandemin. Mikael Källman tog över tränarskapet vid årsskiftet och har kontrakt över de kommande två säsongerna.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning