Grani mot omöjliga HIFK – "Inte omöjligt på något sätt"

Linda Cainbergs HIFK laddade upp för semifinalerna med ett träningsläger i Sverige.Bild: FSC Media

HIFK och GrIFK inleder "Kamratderbyt" från helt olika utgångslägen. HIFK har inte spelat en ligamatch på fyra veckor, GrIFK har tre tuffa kvartsfinalmöten bakom sig.

Grankulla IFK hade en svår övre fortsättningsserie där det blev bara förluster mot de övriga lagen i toppkvartetten. I kvartsfinalerna mot KyIF tog laget en semifinalplats efter tre tuffa matcher. I kväll blir motståndet det hårdaste tänkbara då laget tar sig an HIFK. Helsingforslaget har inte förlorat en match på fyra månader.

– På förhand sett är det en svår serie. Men inte omöjlig på något sätt. Jag tycker vi skaffat ett självförtroende i och med att vi gick vidare från kvartsfinalen och kanske vi har en liten, liten fördel då vi fått spela tre tuffa, jämna kamper. Vi hoppas på att kunna utmana dem ordentligt och göra livet riktigt svårt för dem, säger GrIFK:s tränare Sam Kihlstedt.

– Säsongen började bra, sen fick vi några långvarigare skador och i övre slutserien blev det en längre tid som vi inte lyckades ta en vinst. Men nu har det sett bättre ut, säger Granispelaren Carolina Rehnberg.

HIFK minimerade riskerna och skakade av sig eventuell ringrost med en förberedande helg i Stockholm. Linda Cainberg menar att laget är redo för kamp genast från första visslingen.

– Vi har haft lite spelare här och där när det varit landslagsläger. Förra veckan fick vi truppen samlad på veckoslutet var vi till Sverige och spela en match i Stockholm mot Tumba, som nyss stigit till Allsvenskan. Vi vann med tre mål och alla spelare fick spela. Det var en viktig grej för vi fick träna på allt som vi ville. Pausen är alltid svår men just därför tog vi oss till Sverige och spela. Man känner sig färdig för playoffs, säger Cainberg.

Derbyt spelar ingen roll

Trots att HIFK ångat på som bara den och vunnit elva raka matcher i ligan sedan december måste laget vara vaket i varje match. Man får inte underskatta något lag trots en den förträffliga vårformen.

– Grani har klarat sig så här långt med ett relativt tunt material. De har ett bra lagspel. De har fått ihop det. De har ett jämnt lag så vi måste vara vakna hela tiden. Jag litar på att vi fixar det här med 3–0 i matcher, säger Cainberg.

Det blir ett "Kamratderby" i semifinalerna med två IFK:n. Är det speciellt med det?

– Nä, det är inte något man tänker på, säger Rehnberg.

– Nja, inte vet jag. Kan inte säga att det skulle vara något underligt. Vi har spelat så mycket mot varandra så det känns som vilken match som helst, tycker Cainberg.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00