Googles moderbolag vill lagra förnybar energi i salt

Googles moderbolag Alphabet försöker skapa en storskalig lösning för att lagra förnybar energi, vilket i längden kan plana ut ojämnheterna i elnäten, enligt Wall Street Journal.

I ett av Alphabet forskningslabb, "X", har man inlett ett projekt att använda flytande salt för att lagra elektricitet som har genererats av vind- och solkraft.

Labbet söker nu samarbetspartners i energiindustrin, för att ta fram en prototyp för projektet som går under namnet "Malta".

Huruvida Malta kommer att flyga eller inte beror på hur bra labbet lyckats utveckla en bra affärsmodell och en hållbar teknik. En talesperson för X säger att projektet kommer att introduceras på marknaden inom en överskådlig framtid. Men akademiker som tidningen har pratat med tror att ett sådant projekt är flera år bort.

Saltlagringen är ett av många projekt som X har arbetat med. Bland andra av labbets bedrifter finns även utvecklingen av självkörande bilar och drönare som kan utföra leveranser.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00