Golden State vann trots att Durant skadade sig – Milwaukee vidare för första gången på nästan 20 år

Golden States Stephen Curry stod för 25 poäng. Bild: Ezra Shaw / Getty Images / AFP / Lehtikuva

Trots att storstjärnan Kevin Durant utgick skadad kunde Golden State dra ifrån och vinna NBA-kvartsfinalen mot Houston.– Alla höjde sig och jobbade hårt, säger Stephen Curry.

Milwaukee Bucks blev det första laget att ta sig till semifinal.

Den femte NBA-kvartsfinalen mellan Golden State Warriors och Houston Rockets blev en svängig historia. Hemmalaget Golden State tog snabbt ledningen i första perioden, och ledde med 31–17 i första pausen. I tredje perioden kom Houston tillbaka och plötsligt hade 57–43 blivit 72–72 inför avgörande perioden.

Visade kapaciteten

Men trots att Kevin Durant, en av lagets storstjärnor, fick kliva av planen i slutet av tredje perioden tydligt haltande med en skada i sin högra vad, lyckades Golden State hålla undan och vinna med 104–99.

– Vi var tvungna att gräva djupt i kväll. Och det sätt som vi svarade på efter Kevins skada – att det bara var att sätta in nästa kille från bänken som gjorde jobbet – visade vilken kapacitet vi har. Det ger oss styrka inför nästa match, säger storstjärnan Stephen Curry till TNT.

Det är oklart om Kevin Durant kan spela den sjätte kvartsfinalen i Houston. Tränaren Steve Kerr var först orolig att Durant hade åkt på en hälseneskada.

– Men jag har blivit försäkrad om att det inte är hälsenan utan vaden, säger Kerr på presskonferensen.

– Om Kevin inte kan spela på fredag får vi fortsätta som i fjärde perioden i dag. Vi ska hitta ett sätt att klara oss utan honom.

Milwaukee till semifinal

Tidigare under natten blev Milwaukee första lag att ta sig till semifinal i NBA-slutspelet. 116–91 mot Boston innebar seger med 4–1 i matcher i den kvartsfinalserien. Lagets grekiske poängkung Giannis Antetokounmpo låg bakom segern, med bland annat 20 poäng och åtta returer.

Det är första gången sedan 2001 som Milwaukee når semifinal. Längre än så har laget inte kommit sedan 1974, när legendaren Kareem Abdul-Jabbar spelade i laget. Den gången blev det finalförlust mot just Boston.

Nu får Milwaukee möta Toronto eller Philadelphia i semifinal.

Fakta

NBA-slutspelet

Ställningen i kvartsfinalerna

Eastern conference:

Milwaukee–Boston 4–1 i matcher, Milwaukee vidare.

Toronto–Philadelphia 3–2 i matcher.

Western conference:

Golden State–Houston 3–2 i matcher.

Denver–Portland 3–2 i matcher.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning