Golden State jämnade ut mot Toronto

Golden State visade klass och utjämnade finalserien. Bild: Gregory Shamus/Lehtikuva-AFP

NBA-mästarna Golden State inledde finalserien i den amerikanska basketligan med en förlust, och det såg inledningsvis mörkt ut för mästarlaget även i möte två med Toronto.Men efter en stark poängspurt i början av tredje perioden skaffade sig Golden State ett ointagligt försprång.

Precis som i den förra finalmatchen hade Golden State det inledningsvis svårt med skyttet. Hemmalaget Toronto, som fick till både skott och returer, var på tårna och skaffade sig tidigt ett litet övertag i matchen.

I andra perioden drog kanadensarna ifrån något, men de fick aldrig till någon riktig marginal mot mästarlaget.

Vaknade i tredje

Och så i tredje perioden vaknade Golden State, och det med besked. Med ett starkt försvarsspel och snabba uppspel lyckades kalifornierna komma ikapp och gå om.

Med nära halva tredje perioden spelad hade besökarna gjort 18 poäng. Toronto noll.

Torontos Fred VanVleet satte då en trea och hemmalaget kom med i matchen igen, men kom aldrig helt ikapp.

Med mindre än halvminuten kvar att spela hade Toronto hämtat hem till ett underläge på bara två poäng, 106–104. Men efter att Golden States Andre Iguodala, med bara sju sekunder kvar, satte en trea blev försprånget för stort.

Skadade stjärnor

Golden States center DeMarcus Cousins, som i förra matchen mot Toronto kom tillbaka efter en långdragen lårskada, spelade den här gången från start. Han fick över 27 minuter på plan och gjorde 11 poäng, att jämföra med åtta minuter och tre poäng i förra matchen.

– Det känns toppen, säger Cousins om att vara tillbaka, under presskonferensen efter matchen och fortsätter:

– Men jag är inte nöjd än och ser fram emot match nummer tre.

Fortsätter i Oakland

Kevin Durant är fortsatt skadad och spelade inte. Dessutom lämnade Klay Thompson plan med vad som uppges vara en lårskada. Men dessförinnan hann Thompson bli Golden States bäste poänggörare. Flest av alla gjorde däremot Torontos Kawhi Leonard – 34 poäng.

Slutresultatet skrivs 109–104 till Golden State. Lagen möts nästa gång natten mot torsdag svensk tid, då finalserien fortsätter på Golden States hemmaplan i Oakland.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning