Golden State inledde med seger

Golden States spelmotor Stephen Curry gjorde flest poäng när laget mötte Los Angeles clippers i första åttondelsmötet. Bild: Lehtikuva/Ezra Shaw

Mästarlaget Golden State Warriors höll för favorittrycket och vann sin första åttondelsmatch.Golden State jagar sin tredje raka titel i NBA.

Många experter är eniga i sina gissningar om att OaklandsklubbenGolden State kommer att ta sig hela vägen till final.

På lördagen togs ett första litet steg när Los Angeles Clippers besegrades i åttondelsfinal nummer ett på hemmaplan i första mötet i bäst av sju matcher.

Golden State hade grepp om matchen, om än med liten marginal, i samtliga perioder. Slutresultatet skrivs 121–104, med periodsiffrorna 36–27, 33–29, 29–23 och 23–25.

Lagets fixstjärna, guarden Stephen Curry, var tillbaka i spel efter att ha stått över sista grundseriematchen på grund av en vristskada och gjorde flest poäng – 38 stycken.

Förändring på gång

En eventuell titel i år markerar även slutet för Golden State som Oakland-lag.

Nästa säsong flyttar man till den nya hemmaarenan Chase Center i San Francisco. Det spekuleras även i om en av lagets stora stjärnor Kevin Durant, som nästa säsong inte längre är kontraktsbunden till laget, kommer att lämna.

Golden State och Los Angeles Clippers möts nästa gång natten mot tisdag. Vinnaren i åttondelsmötet möter Houston eller Utah.

Även om experter är hyfsat eniga om att Golden State tar sig till final går åsikterna isär om vilket lag man kommer att få möta där. Av nio experter som tv-bolaget CBS pratat med gissar fem att Toronto kommer att stå för motståndet i NBA-finalen, tre gissar att Kalifornienlaget får möta Milwaukee i final och en tror att det blir Golden State mot Philadelphia.

Ytterligare tre åttondelsmatcher spelades på lördagen. Philadelphia mot Brooklyn, 102–111, Toronto mot Orlando, 101–104, och Denver mot San Antonio, 96–101.