Goitoms dubbel gav sjätte raka för AIK

Bild: Sören Andersson/TT

En Henok Goitom i form är ett AIK i form.Det är sedan gammalt.Nu kommer målen också. Anfallsveteranens sjunde för säsongen spräckte Brommapojkarnas täta defensiv. Det åttonde säkrade sjätte raka allsvenska segern för guldfavoriten, 2–0.

Vill man ha något får man jobba för det. BP – som fajtas för sin överlevnad – gav inte bort något hemma på Grimsta.

Dit kom 6 820 åskådare. Aldrig förr har så många löst biljett till arenan i Stockholms västra utkanter. Det nya publikrekordet såg ut att kunna kompletteras med en ytterst viktig poäng för nykomlingen som gick in till matchen med två raka segrar.

De första 44 minuterna hade AIK förtvivlat svårt att ta sig förbi BP:s försvarslinjer. När det väl skedde var avslutningarna för tama eller så visade målvakten Nikola Petric vilken betydelse han haft och kommer att ha för BP i bottenstriden.

Högst klass höll reflexräddningen på Kristoffer Olssons friläge. Just Olsson styrde och ställde rejält, men fick inte betalt för sina smarta djupledspassningar.

Använde pannan

Goitom borde definitivt ha skickat in ledningsmålet tidigare, frispelad av Olsson. När Goitom använde pannan gick det bättre.

Med sekunder kvar av den första halvleken kom målet.

– Alex (Alexander Milosevic) kom upp i en högre position än han brukar ha, vi skapade ett tre mot två-läge, Daniel Sundgren slog ett perfekt inlägg och så var det bara att sätta till huvudet, säger Goitom till C More.

Den senaste tiden har han haft god utdelning. Goitom avgjorde med matchernas enda mål mot både Elfsborg och Kalmar FF.

– Jag hade lite problem med knäet under våren men nu är jag skadefri och då är det skönt att spela, säger 33-åringen.

Pimenta utvisad

Den stora AIK-klacken jublade och var ännu gladare än när det meddelades att Kalmar tagit ledningen borta mot Djurgården.

En person var definitivt inte glad.

BP-tränaren Luis Pimenta gick direkt efter paussignalen ut på planen och inledde en het diskussion med domaren Bojan Pandzic. Den ordväxlingen slutade med att Pandzic skickade upp Pimenta på läktaren.

Däremot kan Pimenta inte ha haft några invändningar mot Goitoms 2–0-mål tolv minuter in i andra. Det var hur elegant som helst. Först en smart löpning, sedan kom bollen perfekt tajmad från Kristoffer Olsson och när Petric rusade ut lyfte Goitom lugnt in bollen.

Med tolv omgångar kvar står AIK på 42 poäng, just nu fem fler än Hammarby (möter Örebro hemma på måndagskvällen). En högst imponerande poängskörd. Ännu mer imponerande: AIK:s förlustfria allsvenska svit är uppe i 30 matcher. Senaste förlusten (1–2) kom borta mot IFK Göteborg den 10 augusti förra året.

Men det är en bra bit kvar till Malmö FF:s rekord på 49 matcher utan förlust, noterat mellan den 6 maj 1949 och den 1 juni 1951.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46