Minderårig tog fyra gisslan i butik i södra Frankrike

Blagnac ligger nära Toulouse i södra Frankrike. Bild: TT

En beväpnad 17-åring har tagit fyra personer som gisslan i en tobaksbutik i Blagnac nära Toulouse i södra Frankrike, rapporterar franska medier.

Pojken har skjutit mot polisens avspärrningar – men polisen misstänker inte terrorism, uppger en källa.

Klockan 16.15 lokal tid stormade en hjälmförsedd motorcyklist in på tobaksbutiken, som även rymmer en bar, i Blagnac, enligt källor till Le Parisien.

Enligt lokala myndigheter är gisslantagaren en 17-årig pojke, skriver Le Figaro. Tidningens källor uppger att pojken kommer från staden.

Ett vittne säger till lokaltidningen La Dépêche att gisslandramat inleddes med ett väpnat rån som gick snett. Enligt tidningens källor är samtliga fyra som tagits som gisslan kvinnor. Ägaren ska finnas bland dem.

En källa inom polisen säger till Le Figaro att polisen inte misstänker att det rör sig om terrorism.

Mannen är beväpnad och har vid två tillfällen avlossat skott mot polisens avspärrningar. Området runt tobaksbutiken har spärrats av, och polisens insatsstyrka är på plats. Mannen har krävt att få prata med en förhandlare.

Kommunledningen säger till Le Figaro att tobaksbutiken är mycket välbesökt, och att den har drivits av samma ägare i runt 40 år.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39