Gigantiskt it-intrång i träningsapp

Under Armour säljer sportkläder och sporttillbehör. Arkivbild.Bild: TT/AP/Mark Lennihan

Amerikanska Under Armour har drabbats av ett stort it-intrång. Hackare har kommit över data från 150 miljoner användare av en särskild träningsapplikation, Myfitnesspal.Det är en av de största hackningsattackerna genom tiderna.

Hackarna har kommit över användarnamn, mejladresser och lösenord för den populära appen och för Myfitnesspal-sajten, uppger Under Armour i ett uttalande. Däremot ska de inte ha kommit över uppgifter som kontokortsnummer.

Det är det största dataintrånget i år och ett av de fem största hittills, baserat på antalet uppgifter, enligt datasäkerhetsföretaget Security Scorecard.

Under Armour, som säljer sportkläder och sporttillbehör, uppger att företaget nu arbetar tillsammans med datasäkerhetsföretag och myndigheter, men har inte kommit med några detaljer om hur hackarna har tagits sig in i nätverket och stulit data utan att ha avslöjats.

Alla användare av Myfitnesspal uppmanas att byta lösenord omedelbart.

Företaget uppger att man började informera användare om dataintrånget under torsdagen, fyra dagar efter det att det först blev känt för företaget.

Under Armour köpte appen 2015 för 475 miljoner dollar, motsvarande nära 390 miljoner euro.

Uppgifterna om it-intrånget har fått företagets aktie att falla med över 3 procent.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00