George RR Martin ger information om bok

Författaren George RR Martin vid ett besök i Stockholm. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

George RR Martin kanske börjar se slutet i tunneln i det mastodontprojekt som nästa bok i "Sagan om is och eld" inneburit.

"The winds of winter", som den engelska titeln lyder, har skrivits på sedan 2011. I ett blogginlägg kommenterar författaren en kommande resa inför science fiction-mässan Worldcon som han ska besöka i juli-augusti i Nya Zeeland nästa år.

"Om jag inte har 'The winds of winter' i min hand när jag anländer till Nya Zeeland för Worldcon, så har ni härmed min formella skriftliga tillåtelse att låsa in mig i en liten stuga", skriver författaren.

I ett annat blogginlägg skriver han att den sjätte boken i serien, liksom den avslutande sjunde "A dream of spring" antagligen kommer att vara på totalt 3 000 manussidor innan den är klar, och att den kanske inte kommer att sluta på riktigt samma sätt som tv-serien "Game of thrones", som bygger på böckerna.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39