Gatumusik på spårvagnarna

Spårvagnsturné. Antti Tolvi är en av Ihme-verkets musiker. Bild: Veikko Somerpuro

Årets Ihme-verk, av den tjeckiska konstnären Katerina Sedá, bjuder på musik på spårvagnarna under fyra dagar.

Ett tjugotal artister från olika håll i världen uppträder från och med onsdagen den 16 mars till lördagen den 19 mellan klockan 9 och 15 och på kvällen mellan 18 och 21. Musikerna kan dyka upp på vilken spårvagn som helst, utom på lördagen då festivalen kulminerar med en kavalkad på linjerna 7A och 7B.

Bland musikerna finns Steve Aruni från London som uppträder med robotapor, gitarrvirtuosen Mario Parizek från Wien och den amerikanska artisten The Space Lady som ägnar sig åt psykedeliska coverversioner.

Med verket vill konstnären töja på gränserna för vad man kan göra på en spårvagn och skapa en situation där passagerarna börjar se och tala med varandra.

seda-vill-riva-barriarer

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning