Gasflaskor fara vid brand i Malax - brand även i Lillkyro

En brand i en stor lagerbyggnad i Malax har sysselsatt räddningsverket i natt. Nu pågår eftersläckningsarbetet, uppger räddningsverket.

I byggnaden fanns bland annat en bil och gasflaskor. Jourhavande brandmästaren säger att det alltid förekommer en explosionsrisk om gasflaskor finns med i bilden vid bränder. Åtminstone tillsvidare finns inga uppgifter om att gasflaskor skulle ha exploderat.

I ett första skede fanns det risk för att branden kunde ha spridit sig till grannhuset.

Orsaken till branden är oklar.

Larmcentralen fick larmet till Lömnehagavägen strax efter klockan två i natt.

Under natten släckte brandkåren också en annan stor brand i en lagerbyggnad i Lillkyro. Byggnaden var övertänd när räddningsverket anlände. Flera jordbruksmaskiner förstördes i branden, bland annat två skördetröskor och en traktor.

Ambulanspersonalen kollade läget hos en person i samband med branden. Hittills finns dock ingen information om personen skadades i branden eller inte. Brandkåren larmades till platsen strax efter klockan ett.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39