Gasflaskor fara vid brand i Malax - brand även i Lillkyro

En brand i en stor lagerbyggnad i Malax har sysselsatt räddningsverket i natt. Nu pågår eftersläckningsarbetet, uppger räddningsverket.

I byggnaden fanns bland annat en bil och gasflaskor. Jourhavande brandmästaren säger att det alltid förekommer en explosionsrisk om gasflaskor finns med i bilden vid bränder. Åtminstone tillsvidare finns inga uppgifter om att gasflaskor skulle ha exploderat.

I ett första skede fanns det risk för att branden kunde ha spridit sig till grannhuset.

Orsaken till branden är oklar.

Larmcentralen fick larmet till Lömnehagavägen strax efter klockan två i natt.

Under natten släckte brandkåren också en annan stor brand i en lagerbyggnad i Lillkyro. Byggnaden var övertänd när räddningsverket anlände. Flera jordbruksmaskiner förstördes i branden, bland annat två skördetröskor och en traktor.

Ambulanspersonalen kollade läget hos en person i samband med branden. Hittills finns dock ingen information om personen skadades i branden eller inte. Brandkåren larmades till platsen strax efter klockan ett.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning