Gasflaskor fara vid brand i Malax - brand även i Lillkyro

En brand i en stor lagerbyggnad i Malax har sysselsatt räddningsverket i natt. Nu pågår eftersläckningsarbetet, uppger räddningsverket.

I byggnaden fanns bland annat en bil och gasflaskor. Jourhavande brandmästaren säger att det alltid förekommer en explosionsrisk om gasflaskor finns med i bilden vid bränder. Åtminstone tillsvidare finns inga uppgifter om att gasflaskor skulle ha exploderat.

I ett första skede fanns det risk för att branden kunde ha spridit sig till grannhuset.

Orsaken till branden är oklar.

Larmcentralen fick larmet till Lömnehagavägen strax efter klockan två i natt.

Under natten släckte brandkåren också en annan stor brand i en lagerbyggnad i Lillkyro. Byggnaden var övertänd när räddningsverket anlände. Flera jordbruksmaskiner förstördes i branden, bland annat två skördetröskor och en traktor.

Ambulanspersonalen kollade läget hos en person i samband med branden. Hittills finns dock ingen information om personen skadades i branden eller inte. Brandkåren larmades till platsen strax efter klockan ett.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning