Gammalt köpcentrum moderniseras i Hagalund

Ny skepnad. Köpcentret Heikintori i Hagalund förnyas och utvidgas.Bild: LEHTIKUVA / EERIKKI POKELA

Nu ska köpcentret Heikintori i Hagalunds centrum utvecklas på allvar. Det gamla och slitna köpcentret ska i framtiden inrymma en dagligvaruhandel och bostäder.

Heikintoris framtida öde har länge varit föremål för diskussion i Esbo. Finlands nästäldsta köpcentrum, som öppnades 1968, är slitet och många butikslokaler står tomma. Köpcentret har också tappat många kunder till det nya Ainoaköpcentret som öppnade i år.

Nu ska det gamla köpcentret få en ansiktslyftning. Parkeringshuset ska rivas till förmån för ett bostadshus. Även på köpcentrets nuvarande byggnad byggs bostäder med fönster mot Köpmannavägen.

Den nuvarande detaljplanen för området är från 1975. En ny detaljplan för området ska vara färdig nästa år.

Byggandet av ett fotbollsstadion i Hagalunds idrottspark har också tagit ett steg framåt. Näringslivs- och konkurrenskraftssektionen vid Esbo stad ska i slutet av det här året ta ställning vem av de fyra intressenterna får bygga arenan som ska rymma 6 000 åskådare. Arenan ska också var en del av ett större kluster som ska inrymma bostäder och affärsutrymmen. Nu är två intressenter med i kampen om byggandet. Affärsmannen Färid Ainetdins Esport som består av tre föreningar i Esbo samt byggbolaget SRV ska presentera sina mer detaljerade planer om arenan och utvecklandet av parken. Affärsmannen Jussi Salonojas Tapiolan Monitoimiareena Oy som tillsammans med byggföretaget Skanska var intresserat av att bygga arenan och företaget Tapiolan Jalkapallostadion Oy.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33