Gammal rysk brandbomb hittades i S:t Michel

En gammal rysk brandbomb hittades i centrum av S:t Michel på Päämajankatu, uppger polisen. En privatperson hittade bomben i samband med att hen grävde i marken.

Försvarsmaktens bombröjare larmades till platsen och de identifierade föremålet som en krigstida rysk brandbomb. Bomben flyttades till röjningsområdet i Karkialampi där den förstördes.

Händelsen orsakade inga evakueringar och man behövde inte spärra av området där bomben hittades. Operationen tog cirka fyra timmar. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning