Game of Thrones överger Sverige

Gotland är visserligen "intressant", men det räcker inte. Det blir ingen inspelning av den ruskigt populära fantasyserien Game of Thrones på Gotland.

I förra veckan blev det känt att tv-bolaget HBO var intresserat av att spela in en del scener på ön. Men nu är det klart att det inte blir så, skriver Hela Gotland.

– Produktionsbolaget tycker att Gotland är otroligt intressant. Men just den här gången hittade de inte vad de sökte efter, säger Mia Uddgren, filmkommissionär vid Filmregion Stockholm-Mälardalen, till tidningen.

I stället kan det bli Norge som blir inspelningsplats för serien. Enligt Mia Uddgren kan en av anledningarna vara att Norge har en produktionsrabatt som Sverige saknar, och därför har en stor konkurrensfördel.

Game of Thrones hade premiär 2011 och har bland annat spelats in i Kroatien och Marocko samt på Island, Malta och Nordirland.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46