Gallup: SDP stiger, C sjunker

SDP:s ordförande Antti Rinne.Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

SDP fortsätter att vinna mark och har de högsta opinionssiffrorna på över två år, enligt en enkätundersökning som Helsingin Sanomat har låtit göra. Stödet för regeringspartierna är lägre än någonsin under denna regeringsperiod – endast 36,8 procent.

SDP:s stöd ligger på 22,1 procent och har varit det största partiet enligt HS-mätningen sedan april. Senast som partiet har haft lika höga siffror var i maj 2016.

Samlingspartiets stöd har stigit med en halv procentenhet till 20,2 och Centern sjunkit med lika mycket till 15,3 procent.

De grönas stöd sjönk till 13,2 procent och Samlingspartiets till 7,8 procent, medan Vänsterförbundets steg till 9,6 procent. SFP:s stöd ligger på 4,3 procent med KD som flåsar i nacken med 4,2 procent. Stödet för Blå framtid har dalat till 1,3 procent.

Det är Kantar TNS som har utfört undersökningen för Helsingin Sanomat. Felmarginalen ligger på knappt två procent i båda riktningarna för de stora partierna.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00