G7 vill att Ryssland berättar om giftattacken

Skyddsutrustade officerare avlägsnar parkbänken där Sergej Skripal och hans dotter Julia hittades i Salisbury.Bild: EPA/WILL OLIVER

G7-ländernas utrikesministrar kallar nervgiftattacken i Storbritannien, som riktades mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, för ett "hot mot oss alla".De uppmanar nu Ryssland att berätta allt om attacken.

– Vi uppmanar Ryssland att omedelbart svara på alla frågor gällande händelsen i Salisbury, säger de i ett gemensamt uttalande.

Stormaktssammanslutningen G7 vill se att Ryssland tillhandahåller en fullständig redovisning av sitt Novitjok-program till Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW),"i enlighet med landets internationella skyldigheter".

OPCW har utrett förgiftningen på uppdrag av den brittiska regeringen, som anklagar Ryssland för att ligga bakom.

Organisationen har inte namngett giftet, som Storbritannien hävdat är Novitjok som utvecklades i dåvarande Sovjetunionen under 1970- och 80-talen.

Ryssland förnekar all inblandning i giftattacken.

Utrikesministrarna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, USA, och Kanada, plus EU, säger att de är eniga i att å det starkaste fördöma attacken i Salisbury.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08