Fyra personer evakuerades från båt i Bromarv

Arkivbild. Bild: VN-arkiv

En båt med fyra passagerare varav två barn körde på grund i Raseborg under torsdagskvällen.

Båten med fyra passagerare körde på grund i Bromarv norr om Padva och kom inte loss.

Först anlände en första räddningsbåt som evakuerade de två barnen. När fler räddningsenheter sedan anlände kunde alla passagerare hoppa över till kustbevakningens patrullbåt, skriver Västra Finlands sjöbevakningssektion på Twitter.

"Den här gången löste sig olyckan utan att något annat än egendomsskada uppstod. Alla som var på båten hade flytvästar", skriver Västra Finlands sjöbevakningssektion.

Ingen skadades alltså i olyckan.

Västra Finlands sjöbevakningssektion meddelar också att sjöräddningshelikoptern och Sjöbevakningens patrullbåt från Hitis kallades tillkallades till platsen.

Sjöbevakningen transporterade sedan olycksbåten till en hamn.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning