Fyra nya låtar på Kent-samling

Sami Sirviö, Joakim Berg, Markus Mustonen och Martin Sköld i Kent. Arkivbild Bild: Maja Suslin / SCANPIX

Kents samlingsalbum som utkommer i september kommer att innehålla fyra nya låtar – de sista nya Kent-låtarna någonsin.

Den 16 september släpper Kent samlingsalbumet Best of med en tillbakablick på bandets mer än 20-åriga karriär. Dessutom bjuder de fansen på fyra helt nya låtar – två fler än vad som sagts tidigare – som enligt skivbolaget blir de sista nya Kent-låtarna någonsin.

De nya sångerna har titlarna Terapi, Nostromo, Om du visste vad du ville och Silver. De delar utrymme med bandets klassiker som till exempel Om du var här, Dom andra och Ingenting. Totalt består samlingen av 24 spår på en dubbel-cd eller trippelvinyl.

Kent meddelade i våras att de lägger ned efter att ha spelat tillsammans sedan 1990. Sista fullängdaren Då som nu för alltid släpptes i maj och i höst väntar en turné. Bandet uppträder i Helsingfors den 28 oktober och i Vasa den 29 oktober. Turnén avslutas i Stockholm den 17 december, då bandet slutligen tar farväl.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning