Fyra nya dödsfall i covid-19 de senaste dygnen

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på onsdagen om 4 nya coronarelaterade dödsfall i Finland. Bild: Ari Sundberg/SPT

Sammanlagt 12 703 personer i Finland har nu bekräftats smittade av coronaviruset. Av dem uppskattas omkring 70 procent ha tillfrisknat.

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på onsdagen om 204 nya fall av coronaviruset i Finland. Det innebär att sammanlagt 12 703 personer har bekräftats smittade sedan epidemins start.

Av dem uppskattas kring 9 100, alltså cirka 70 procent, ha tillfrisknat.

Den senaste tidens ökning av nya coronafall har lett till att Finlands incidens för de senaste 14 dagarna är 47,8 nya fall per 100 000 invånare. Incidensen under den senaste 14-dagarsperioden var 21,2.

Institutet meddelade på onsdagen också om ytterligare fyra dödsfall under de två senaste dygnen. Sammanlagt har nu 350 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

På sjukhus runtom i landet vårdas 48 coronadrabbade patienter, vilket är 2 fler än i måndags. Av dem behöver 8 intensivvård.

Finlands testkapacitet uppgår till omkring 20 000 test per dag.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som registrerats i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med hälsomyndigheternas.

Enligt institutet kan systemet på grund av sådant som har med dataöverföringen att göra föra med sig en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning