Fyra matcher för karriärhotande tackling för Scheifele

Winnipegs Mark Scheifele tacklar Montreals Jake Evans med minuten kvar att spela i lagens match. Bild: David Lipnowski/Lehtikuva-AFP

Med bara minuten kvar att spela av den första Stanley Cup-kvartsfinalen avgjorde Montreals Jake Evans med mål i tom bur. Samtidigt kom Winnipegs Mark Scheifele i full fart och tacklade Evans mot huvudet.

Den vårdslösa och oerhört farliga tacklingen under natten mot onsdagen skapade rubriker och fick flera fördömanden. Schiefele fick direkt matchstraff och ett dygn senare har han fått ytterligare straff – centern stängs av i fyra matcher, meddelar NHL.

Jake Evans låg länge kvar på isen efter tacklingen och fick föras ut på bår. Han behövde inte föras till sjukhus men har undersökts av Montreals läkarteam och har enligt laget fått en hjärnskakning. Det är oklart när han kan komma tillbaka på isen.

Schiefele, som var sitt lags bäste poänggörare i grundserien, kan tidigast spela i en eventuell sjätte match lagen emellan. Om han gör det lär han inte välkomnas varmt av Montreal.

– Det var en ful träff. Om han kommer tillbaka i matchserien ska vi göra livet svårt för honom, sade Montreals Joel Edmundson efter matchen.

Montreal vann matchen med 5–3, nästa match i serien spelas natten mot lördag, finsk tid.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning