Fyra dog i tyska översvämningar

Fyra personer omkom i samband med våldsamma översvämningar i sydvästra Tyskland under söndagskvällen och natten mot måndag.

Vattenmassorna har orsakat stora materiella skador i delstaten Baden-Württemberg.

En brandman och en person som brandmannen försökte rädda dog i den tyska staden Schwäbisch Gmünd, omkring fem mil öster om Stuttgart i Baden-Württemberg.

I den närbelägna staden Schorndorf dog en 13-årig flicka efter att ha blivit påkörd av ett tåg när hon försökte ta skydd från regnet under en järnvägsbro, rapporterar Süddeutsche Zeitung (SZ) med hänvisning till polisen.

En person omkom i ett underjordiskt garage i Weissbach. Dessutom skadades flera personer, enligt tidningen, som hänvisar till lokala myndigheter.

Områden i närheten av Braunbach i södra Tyskland har drabbats hårt av stormskador. Bild: CHRISTOPH SCHMIDT

Översvämningarna orsakade stora skador i området efter det att den lokala floden svämmat över sina bräddar. I den lilla orten Braunsbach i norra Baden-Württemberg skapade de kraftiga skyfallen en störtflod som svepte med sig bilar och förstörde ett hus, skriver SZ.

Den tyska vädermyndigheten DWD förlängde under natten mot måndag en sedan tidigare utfärdade varning för höga vattenflöden och stormbyar till morgonen. Under några få timmar föll lika mycket regn i området som under en normal månad, rapporterade public service-kanalen Südwestrundfunk.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03