Fylld zucchini

Buljongkokta röda linser blir snarare gula linser efter tillagning. Bild: TT

Zucchini har ett härligt, krispigt tuggmotstånd. Den gurkliknande grönsaken går också att gröpa ur och fylla med smaksatta linser.

Linsfyllda zucchini

För 4 personer, 35 minuter

4 små zucchini

3 dl röda linser

1 tsk finhackad timjan

1 tärning grönsaksbuljong

10 dl vatten

örtsalt och peppar

Att äta till:

150 g färsk broccoli

2 morötter

1 gul lök

1 röd paprika

rapsolja

ajvar relish

Gör så här:

1. Röda linser behöver inte blötläggas, men de måsta sköljas i kallt vatten. Lägg dem sedan i en kastrull och tillsätt vatten, hackad timjan och buljongtärningen. Koka upp och sjud under lock i 10 minuter. Smaka av med örtsalt och peppar.

2. Dela zucchini på längden och skrapa ut det mjuka innanmätet. Fyll på med röda linser och baka i ugnen på 150 grader i 15 minuter.

3. Strimla zucchinibitarna som blev över. Dela broccolin i små buketter, skala och strimla morötterna fint, skiva gula löken och skär paprikan i mindre bitar. Woka allt med rapsolja. Servera med zucchini och ajvar relish.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning