Fylld zucchini
Zucchini har ett härligt, krispigt tuggmotstånd. Den gurkliknande grönsaken går också att gröpa ur och fylla med smaksatta linser.
För 4 personer, 35 minuter
4 små zucchini
3 dl röda linser
1 tsk finhackad timjan
1 tärning grönsaksbuljong
10 dl vatten
örtsalt och peppar
Att äta till:150 g färsk broccoli
2 morötter
1 gul lök
1 röd paprika
rapsolja
ajvar relish
Gör så här:1. Röda linser behöver inte blötläggas, men de måsta sköljas i kallt vatten. Lägg dem sedan i en kastrull och tillsätt vatten, hackad timjan och buljongtärningen. Koka upp och sjud under lock i 10 minuter. Smaka av med örtsalt och peppar.
2. Dela zucchini på längden och skrapa ut det mjuka innanmätet. Fyll på med röda linser och baka i ugnen på 150 grader i 15 minuter.
3. Strimla zucchinibitarna som blev över. Dela broccolin i små buketter, skala och strimla morötterna fint, skiva gula löken och skär paprikan i mindre bitar. Woka allt med rapsolja. Servera med zucchini och ajvar relish.