Fylld squash med tomatsås

Urgröpta squashbåtar fylld med bland annat ris och köttfärs flyter på ett smakfullt hav av tomatsås. Bild: Lee Kearney/TT

Fylld, gratinerad squash är en god idé, och färsen kan bytas ut mot finhackad svamp om man vill göra rätten vegetarisk.

För 4 portioner, 30 minuter + ugnstid

2 squash, ca 500 g

300 g nötfärs

olivolja

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 tsk paprikapulver

1 dl kokt kallt ris

salt och svartpeppar

Tomatsås:

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

olivolja

1 burk körsbärstomater

salt och svartpeppar

1 kruka basilika

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på längden, gröp ur och finhacka innehållet.

2. Fräs färsen i olja i en stekpanna några minuter tills den fått färg. Tillsätt squash, vitlök, paprikapulver, kokt ris och fräs under omrörning cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Fräs lök och vitlök i en kastrull några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomater, smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och tillsätt hälften. Låt puttra i 10 minuter med locket på.

4. Skeda ut hälften av tomatsåsen i botten av en ugnsform och lägg i den urgröpta squashen, fyll dem med färsfräset. Skeda ut resten av tomatsåsen runtom och ovanpå.

5. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter. Servera med en god sallad.

Maria Zihammou/TT

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning