Full pott i lottospel till Siilinjärvi

Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

En grupp på femtio personer har vunnit sammanlagt nästan 92 miljoner euro i Eurojackpot. Maxpotten har delats ut bara sju gånger och är den största vinsten hittills i Finland.

Det var på fredagskvällen som det klarnade att en femtiomannagrupp i Siilinjärvi hade vinnarkupongen, och lyckades med det ytterst osannolika att få huvudvinsten i lottospelet.

Kupongen lämnades in i en K-affär i Siilinjärvi. Eurojackpot infördes 2012 och huvudvinsten har gått till Finland sexton gånger. I den här omgången stod det maximala beloppet på spel.

Spelbolaget Veikkaus och affären lovar att fira med kaffebjudning om en vecka. Siilinjärvi har drygt 20 000 invånare.

Veikkaus roll och problemspelande har diskuterats intensivt på senare tid.

Läs mer: Veikkaus drar bort reklam efter kritik – vd:n: "Vi har gjort fel"

Läs mer: Allt fler medelålders kvinnor blir spelberoende – penningspel är en flykt från vardagen

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning