FSD förbiser sociala fakta

Erica Helin tar till storsläggan på FSD:s vägnar (HBL 12.2) då hon slår ner de rådande fakta jag skrev om (HBL 7.2) hur SDP ständigt svikit sina vallöften speciellt då det gäller utslagningen av de nödställda och fattigaste. Den hårda utslagningen har även Europadomstolen anmärkt på. Och i den nya budgeten får dessa inte en enda cents förbättring med grundutkomststödet på 497 euro.

Då hon saknar intresse för konkret sakdebatt tar hon i stället till invektiv över de rådande fakta jag framförde. Helin har helt missat larmrapporterna om den utökade vanvården inom både äldrevården och psykvården. Och hon har missat fakta om den allt mer nerkörda grundvården och de allt längre vårdköerna. De finns väldokumenterade i många utredningar.

Helin slår till med att vårdreformen och valfriheten som uppgjordes skulle utgå från en tjock plånbok. Det visar att Helin aldrig läst igenom vad valfriheten gick ut på. Den gick ut på att man får fritt välja vårdcentral antingen kommunal eller privat till samma låga självrisk i grundvården vilket hade betytt att veckor och månader av kötid försvunnit på nolltid.

Bo Holmberg Karis

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning