Fruktlöst sökande efter thailändskt pojklag

Räddningsarbetarna i Thailand kämpar förgäves med att hitta pojklaget som varit saknade i Tham Luang-grottan i flera dagar. Kraftigt regn och låga syrenivåer, försvårar räddningsarbetet.

"Vi måste göra allt för att rädda de här barnen".

Så sjunger de munkar som samlats utanför grottan för att genom sång och böner ge stöd till anhöriga. Räddningsarbetet går nu in på sin femte natt.

Pojkarna i det thailändska fotbollslaget har ännu inte återfunnits sedan de befaras ha fastnat i en grotta i norra Thailand. De tolv barnen i åldrarna 11-16 och deras 25-årige tränare har varit försvunna sedan i lördags när huvudingången till Tham Luang-grottan blockerades av kraftigt regn.

– Jag hoppas att han kommer att bli räddad i dag med hjälp av alla räddningsarbetare. Jag känner det i mitt hjärta, säger Pean Kamlue som är mamma till en 16-årig pojke som försvunnit.

Omkring 1 000 personer deltar i arbetet med att hitta barnen, enligt myndigheterna.

Räddningsarbetet går delvis ut på att försöka pumpa bort vattnet från grottan. Även dykare och flyg har satts in. Men regnet fortsätter att falla och bristen på syre i grottan försvårar sökandet ytterligare.

Kommer att hittas

Trots detta säger myndigheter att de är säkra på att pojkarna kommer att hittas.

– Vi är säkra på att pojkarna fortfarande är vid livet. De har mat, de är skickliga, vi är säkra på att de är i säkerhet, säger inrikesminister Anupong Paojinda till AFP.

Fotbollslaget, som går under namnet "vildsvinen", är från trakten och känner till Tham Luang-grottan väl, enligt myndigheterna.

Cyklar, fotbollsskor och ryggsäckar som tillhör pojkarna har hittats nära grottans ingång. Dykare säger även att de funnit fot- och handavtryck i en av grottkammarna.

Anhöriga har samlats utanför grottans huvudingång. Bild: TT/AP/Sakchai Lalit

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03