Froome kan stanna på sjukhus i sex veckor

I och med olyckan missar Chris Froome årets Tour de France. Bild: Lehtikuva/Anne-Christine Poujoulat

Cykelesset Chris Froome var med om en olycka under ett träningspass i onsdags och skadorna har visat sig vara allvarliga.

En vindpust fick den fyrfaldiga Tour de France-vinnaren att tappa kontrollen och åka in i en vägg. Ursprungligen var diagnosen frakturer i lårben, höften, armbågen och revbenen, men nu uppger BBC att åkaren också har en fraktur i nacken.

Detta betyder enligt kirurgen som opererade Froome en paus på ungefär ett halvt år. Dessutom kan åkaren komma att vara tvungen att spendera upp till sex veckor på sjukhuset i S:t Etienne. Läkarna som sköter om britten menade dock att de är nöjda med hur Froome återhämtat sig hittills.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning