Froome i krasch: "Väldigt allvarligt"

Chris Froome kommer inte delta i Tour de France som inleds i juli. Bild: Lehtikuva/Anne-Christine Poujoulat

Den 6 juli inleds årets upplaga av Tour de France – men den här gången blir det utan den fyrfaldige mästaren Chris Froome.

Den 34-årige britten kraschade otäckt på onsdagen under träning inför den fjärde etappen av loppet Criterium du Dauphine i Frankrike.

– Det står klart att han inte kommer kunna ta del i Touren, sade Dave Brailsford, ledare i Froomes stall Team Ineos, till AFP efter olyckan.

– Det är väldigt, väldigt allvarligt, fortsatte Brailsford och tillade att Froome efter kraschen hade svårigheter att tala och fördes till sjukhus med helikopter.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54