Frontalkrock i Sastamala krävde tre människors liv

Polisen utreder fallet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsvållande och grovt vållande av personskada. Bild: Catariina Salo/SPT

Två bilar och en motorcykel var inblandade olyckan.

Strax efter klockan 18 på lördag kväll i Sastamala inträffade en allvarlig frontalkrock där tre personer avled och tre personer fick allvarliga skador. Två bilar och en motorcykel var inblandade i olyckan.

Olyckan inträffade i en omkörningssituation på motorväg 11 mellan Tammerfors och Björneborg. Personbilen som körde om kolliderade med en annan personbil som kom i det mötande körfältet.

Föraren och en passagerare avled och en annan passagerare skadades allvarligt i kollisionen. I bilen som var i det mötande körfältet fanns en chaufför och en passagerare – båda skadades allvarligt.

I olyckan avled också en motorcyklist som kolliderade med bilarna.

Grovt dödsvållande

Helsingin Sanomat skriver att polisen misstänker att föraren i den omkörande bilen körde överhastighet. Polisen utreder fallet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsvållande och grovt vållande av personskada.

Människorna som dog i bilen var unga män. Utredningsledare kriminalkommissarien Pasi Nieminen säger till Helsingin Sanomat att männen var under 20 år. Den avlidne motorcykelföraren var en medelålders man.

Alla skadade fördes till sjukhus. Nieminen säger till Helsingin Sanomat att deras liv inte är i fara.

Polisen kommer med mer information under söndagen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning