Friidrottsförbundet öppnar för Ryssland i OS

Den ryska höjdhoppsstjärnan Maria Lasitskene tog VM-guld i Doha förra året under neutral flagg. Arkivbild. Bild: Martin Meissner / AP Photo

Internationella friidrottsförbundet World Athletics öppnar för att häva avstängningen av Rysslands friidrottsförbund (Rusaf) före sommarens OS i Tokyo, enligt The Guardian.

Beskedet kommer ett par dagar efter att Peter Ivanov valts till ny ordförande för Rusaf, det nationella förbundet som har varit avstängt av World Athletics sedan i november 2015 på grund av den dopningsskandal som rullades upp samma år.

Rune Andersen, chef över den enhet hos World Athletics som arbetar med Rysslands återinträde i det internationella friidrottsförbundet, har nyligen talat med Ivanov och förbundet kan vara tillbaka i gemenskapen i mars nästa år, enligt sajten insidethegames.

Men för att det ska ske krävs det att World Athletics godkänner den åtgärdsplan som Ryssland blivit ombedda att upprätta i kölvattnet av dopningsskandalen.

Ryska friidrottare tilläts inte tävla vid OS i Rio de Janeiro 2016. I de senaste internationella friidrottsmästerskapen har de ryssar som kunnat bevisa att de är rena tävlat under neutral flagg.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning