Friidrottsbasen om OS: "Kommer vara i Tokyo"

Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe är inställd på att sommar-OS kommer genomföras som planerat. Bild: Hassan Ammar/TT-AP

En lång rad stora idrottsevenemang runt om i världen har ställts in eller skjutits upp. Frågan är vad som händer med det största. – Vi planerar att vara på plats i Tokyo. Det finns ingen alternativ plan, säger Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe.

I juli ska Tokyo arrangera sommar-OS och trots att virusläget förändras dagligen är signalen från Internationella olympiska kommittén (IOK) att spelen ska genomföras som planerat.

Den hållningen delas av den japanska regeringen, som framhärdar att de arbetar utifrån att OS ska genomföras – med full publik.

Samma inställning finns i Internationella friidrottsförbundet (IAAF).

OS-ringarna i Tokyo. Bild: Jae C. Hong/TT-AP

– I den större frågan om hur resten av den nu pågående säsongen ser ut kommer det att bli en utmaning för alla inblandade. Vi jobbar under förutsättningen att vi kommer att vara i Tokyo, där vår sport har en chans att blomstra, säger IAAF-ordföranden Sebastian Coe enligt AFP.

Coe är själv dubbel OS-guldmedaljör på 1 500 meter och var med och organiserade London-OS 2012.

Trump: "Skjut upp"

USA:s president Donald Trump anser att spelen bör flyttas fram i tiden.

– Kanske skjuter de upp det ett år. Det är synd, men jag föredrar det före att ha tomma arenor, säger Trump.

USA stoppade nyligen flygresor från Europa.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning