Fredrik Sonck debuterar som författare – Kjell Westö ger ut en ny roman i höst

Fredrik Sonck ger i höstens barnbok prov på en ny sida av sitt skrivande. Bild: Niklas Tallqvist

HBL:s kulturchef Fredrik Sonck ger i höst ut barnboken Freja och kråkungen. Kjell Westö ger ut en ny roman och Johanna Holmström har skrivet en biografi över Märta Tikkanen.

Freja och kråkungen handlar om ett litet barn som kommer fram till vem hon är. Centralt i berättelsen är ett välkänt problem i många småbarnsfamiljer – Hur ska vi bli av med nappen?

Illustrationerna är gjorda av Jenny Lucander-Holm.

Freja och kråkungen kommer ut på Förlaget M. Förlaget publicerade sin höstkatalog på måndagen och i den avslöjas också att Kjell Westö är romanaktuell i höst.

Westös roman heter Tritonus och handlar om stjärndirigenten Thomas Brander, en man van vid att glänsa men nu börjar självbilden krackelera.

Borde hålla käft. En bok om Märta Tikkanen heter den första biografin om en av Finlands mest lästa författare. Författare är Johanna Holmström. Boken består av intervjuer med Märta Tikkanen kompletterad med läsning av hennes verk samt Tikkanens korrespondens med författarkollegerna Åsa Moberg och Birgitta Stenberg

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning