Fredrik Smulter har tävlat färdigt

Arkivbild. Fredrik Smulter har tävlat färdigt och avslutar sin karriär. Bild: Lina Enlund

Tyngdlyftarbjässen från Malax, Fredrik Smulter, meddelade i dag att han lägger av. Träningen kommer att fortsätta men gnistan för tävlingarna har försvunnit, uppger Smulter på Facebook.

Fredrik Smulter meddelar i ett känslofyllt inlägg på Facebook att han avslutar styrkelyftskarriären. Orsaken är att motivationen inte finns längre, förklarar han.

– Jag tänder mer av att träna i Pighouse än att tävla. Redan 2015 då jag steg av scenen i Sundsvall med mitt 4:e VM guld kände jag att motivationen för att tävla är slut, skriver Smulter.

Smulter, 34, vill i sitt inlägg lyfta fram minnesvärda stunder från sin karriär. Han nämner bland annat att han 2014-2015 var världens bästa dopningstestade bänkpressare och innehade världsrekordet – 400 kilogram med utrustning.

Han avslutar inlägget med att tacka de nära och kära samt alla som stött honom under karriären.

– Framtiden ser ut som sådan att jag tänker ta bort 25 till 30 kilogram i kroppsvikt. Men jag fortsätter träna även om träningen kommer att bli mer mångsidig.

Smulter säger att i nästan 18 år har sporten format hans identitet och gjort honom vuxen samt ödmjuk.

– Vad som kommer de kommande 18 åren vet jag inte men jag är redo för att "grind and shine"!

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46