Fredrik Smulter har tävlat färdigt

Arkivbild. Fredrik Smulter har tävlat färdigt och avslutar sin karriär. Bild: Lina Enlund

Tyngdlyftarbjässen från Malax, Fredrik Smulter, meddelade i dag att han lägger av. Träningen kommer att fortsätta men gnistan för tävlingarna har försvunnit, uppger Smulter på Facebook.

Fredrik Smulter meddelar i ett känslofyllt inlägg på Facebook att han avslutar styrkelyftskarriären. Orsaken är att motivationen inte finns längre, förklarar han.

– Jag tänder mer av att träna i Pighouse än att tävla. Redan 2015 då jag steg av scenen i Sundsvall med mitt 4:e VM guld kände jag att motivationen för att tävla är slut, skriver Smulter.

Smulter, 34, vill i sitt inlägg lyfta fram minnesvärda stunder från sin karriär. Han nämner bland annat att han 2014-2015 var världens bästa dopningstestade bänkpressare och innehade världsrekordet – 400 kilogram med utrustning.

Han avslutar inlägget med att tacka de nära och kära samt alla som stött honom under karriären.

– Framtiden ser ut som sådan att jag tänker ta bort 25 till 30 kilogram i kroppsvikt. Men jag fortsätter träna även om träningen kommer att bli mer mångsidig.

Smulter säger att i nästan 18 år har sporten format hans identitet och gjort honom vuxen samt ödmjuk.

– Vad som kommer de kommande 18 åren vet jag inte men jag är redo för att "grind and shine"!

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39