Fredrik Haga tar över i Jaro

Bild: Jaro

Efter en paus på 30 år återvänder Fredrik Haga till Jaro. 55-åringen tillträder som vd för division 1-klubben i början av november.

Haga lämnade Jaro som 25-åring för spel i Helsingfors där han spelade för FinnPa, HPS och HIFK. Efter den aktiva karriären har han jobbat som bland annat verksamhetsledare, lagledare och juniorchef för Helsingfors IFK.

– Att ha gjort nästan allting inom en förening ger en ordentlig bakgrund och livserfarenhet som gör att jag har stor nytta av det i mitt nya jobb. Förhållandena i Jakobstad är helt annorlunda, kanske till och med till det bättre, säger Haga till Yle Sporten.

Jaro åkte ur ligan 2015 och enligt Haga är målsättningen att stiga tillbaka.

– Helst vill man ju ta steget upp nästa säsong, men jag ser det ändå som lika viktigt att man bygger upp en trovärdighet och en ännu starkare grund. Det är klart att målsättningen kommer att vara att stiga till ligan,

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46