Fredagsmys med limesmak

Limekryddad och härligt fräsch är kycklingen med sin kryddiga tabbouleh.Bild: TT

Bulgur och kyckling är på egen hand ganska smaklösa. Men kryddar man upp de båda blir det något helt annat. Det tar bara en haltimme.

Limekyckling med kryddig tabbouleh

För 4 personer, 35 minuter

Tips: ersätt kycklingen med halloumi för veg. alternativ.

600 g kycklingfilé

3 msk vetemjöl

2 limefrukter

salt och peppar

rapsolja

Till tabboulehsalladen:

2 dl bulgur

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

4 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 röd paprika

1 rödlök

3 tomater

1 knippa persilja

1 msk hackad färsk timjan

1 msk hackad färsk mynta

3 msk tomatjuice

1 limefrukt

salt

Att äta till:

mer lime

blandad sallad med gurka och tomat

Gör så här:

1. Koka upp vatten, olivolja, pressad vitlök och kycklingfond. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem sakta under lock i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt dra i kastrullen ytterligare 10 minuter.

2. Hacka paprika, lök, tomater, persilja, timjan och mynta. Blanda hacket med bulgurgrynen och smaksätt med tomatjuice, limesaft och salt.

3. Dela och panera kycklingen med rivet limeskal och mjöl. Salta, peppra och bryn kycklingen runt om i olja. Efterstek 10 minuter på låg värme under lock. Servera med lime, tabbouleh och en blandad sallad med gurka och tomat.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22