Fredagens coronasiffror: 665 vårdas på sjukhus, över 10 700 nya fall

Förra veckan konstaterades 55 000 nya coronafall, och hela en tredjedel av de som testades hade covid-19. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Under det senaste dygnet har 10 747 nya coronafall konstaterats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Totalt 665 personer får för tillfället sjukhusvård, vilket är 53 färre än i torsdags.

Antalet personer som får intensivvård har också minskat lite - just nu befinner sig 62 personer på intensivvårdsavdelningar vilket är 2 färre än i går.

25 nya coronarelaterade dödfall har konstaterats.

Det innebär att det totala antalet dödsfall nu ligger på 1 815 i Finland.

10 747 nya coronafall

Under torsdagens coronainfo uppgav myndigheterna att incidensen för de två senaste veckorna är 2 030 fall per 100 000 invånare. Det är nästan en fördubbling jämfört med de två föregående veckorna, det vill säga slutet av december.

Förra veckan konstaterades 55 000 nya coronafall, och hela en tredjedel av de som testades hade covid-19.

Samtidigt uppgav Otto Helve, överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, att mörkertalet stort, eftersom alla inte längre testas. Det egentliga antalet är därför ännu högre.

Läs rapporteringen från infotillfället här: Så är pandemiläget i Finland – för tidigt klassa covid-19 som icke-allmänfarlig sjukdom

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning