Blok

Förmedlingspremie 0,75 % av bostadens skuldfria pris (minimiarvode 1500 €)

Kunden betalar bara för genomförda köp

Mäklarna är anträffbara per telefon 9-21

Tjänsten omfattar värdering, fotografering, marknadsföring och material, köpekontrakt och anmälning av överlåtelseskatt

Mer information om Blok hittar du på https://blok.ai/sv/

Proffsig marknadsföring, tydliga instruktioner och låg provision fick Lina Leden att välja Blok när hon skulle sälja sin bostad.

- Jag sålde min etta redan samma dag som den blev till försäljning, berättar hon. Det fanns tydliga instruktioner hur jag skulle göra i alla skeden, så det kändes aldrig otryggt för mig.

Lina Leden tycker att Bloks koncept känns fräscht och annorlunda än traditionella fastighetsförmedlingars.

- Jag hörde om Block via en kompis som sålt sin bostad vid dem och som var nöjd. Jag tyckte att systemet lät bra, men jag kollade ändå med andra mer traditionella förmedlingar vad de erbjöd och vad det skulle kosta. Men då Blok var mer än hälften billigare så var det inte så svårt att välja.

Bloks mäklararvode är 0,75 % av det skuldfria priset, medan andra förmedlare ligger på i genomsnitt 3,6 procent. På en bostad som kostar 250 000 euro blir skillnaden 7 125 euro.

Bloks modell skiljer sig från andra bostadsförmedlingar genom att kunden själv sköter visningarna av bostaden. Bostadsförmedlingen sköter värdering, marknadsföring och allt pappersarbete både före och efter köpet.

- När de fotograferat min bostad gjorde de en annons och marknadsföringsmaterial som jag fick kolla igenom. Det kändes genast supermodernt och bilderna var verkligen proffsiga. Min bostad marknadsfördes som "Veckans diamant" så den fick extra synlighet.

Såldes redan samma kväll

Bostaden Lina Leden ville sälja var en etta på 31 kvadratmeter. Den ligger i ett gammalt hus på Torkelsbacken i Berghäll i Helsingfors.

Strax efter att bostaden kommit till försäljning började det plinga i hennes email. Hon har tänkt ha en allmän visning följande söndag, men eftersom intresset genast var så stort blev det mera spontana visningar redan dagen efter att bostaden kommit till salu. Tre personer kom för att titta på bostaden den kvällen.

- Jag var lite spänd inför att det här med att själv visa bostaden, men jag tänkte: "Varför inte? Jag har lätt för att prata inför människor och känner bra till vad som händer i husbolaget så det ska nog gå bra." Det jag från början visste, att jag inte ville göra, var pappersarbetet som hörde ihop med försäljningen.

Alla som kom för att se på bostaden visste inte att det var ägaren själv som skötte visningen och någon blev förvånad. Men eftersom Lina kunde svara på alla frågor om bostaden och huset gick det bra och alla var nöjda med visningen.

Hon tvekade inte heller när det sent samma kväll kom ett bud som motsvarade det pris hon tänkt sig. Så försäljningstiden blev väldigt kort.

Kändes tryggt hela tiden

Trots att Lina Leden inte tidigare funderat på att sälja eller visa sin bostad själv tycker hon att försäljningen och allt som hörde till den gick väldigt smidigt. Pappersarbetet som hon själv ville undvika tog bostadsförmedlingen hand om.

- Jag kände mig aldrig osäker på vad jag skulle göra för det fanns tydliga instruktioner. Bloks representanter fanns hela tiden till hands och svarade på de frågor jag hade och det kändes tryggt.

Hon tycker att Blok med sin modell har revolutionerat bostadsförmedlingsbranschen, där allt länge fungerat enligt en och samma modell.

- Det här känns som ett modernt koncept. Jag tror att det tilltalar unga bostadssäljare och -köpare. Jag har redan rekommenderat Blok åt andra bekanta som vill sälja sin bostad.

De pengar som hon sparade genom att använda Blok i stället för en dyrare mäklarfirma är redan välplacerade.

- Dem investerar jag i nästa bostad som blir större än föregående.