Franska spelare ska testas före omstart

Neymar och de andra stjärnorna i franska Ligue 1 hoppas kunna återuppta säsongen i mitten av juni. Arkivbild. Bild: Uefa/TT-AP

Fransk herrfotboll hoppas fortsatt att Ligue 1-spelarna ska återvända till sina klubbar från och med den 11 maj, då landet är tänkt att gradvis öppna upp. Men om spelet ska återupptas i juni, som planen är, måste alla spelare först genomgå en grundlig hälsoundersökning, meddelar ligaorganisationen LFP.

Man uppger också att man nått en överenskommelse med rättighetsinnehavarna Canal Plus och BeIn Sports. De två tv-bolagen har hållit inne med sina betalningar sedan ligan pausats på obestämd tid, men ska nu ha gått med på att betala en summa utifrån antalet matcher som hann sändas innan avbrottet.

Frankrike har varit i princip nedstängt sedan den 17 mars på grund av coronapandemin. Den första matchen efter uppehållet kan bli finalen i franska cupen mellan Paris Saint-Germain och St Etienne, som eventuellt kan spelas den 13 juni. Ligue 1, herrarnas högsta liga, vill dra igång den 17 juni.

När det gäller högstaligan på damsidan, som också är pausad, har det franska fotbollsförbundet ännu inte kommit med någon uppdatering.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning