Franska segerreceptet: Behåll kylan

- Jag står fast vid vad jag har sagt om att inte komma till Vita Huset Bild: Lionel Bonaventure/Lehtikuva-AFP

Det beskrivs som finalen före finalen. Matchernas match.VM-kvartsfinalen mellan Frankrike och USA kommer med all säkerhet bli något alldeles extra – och då är det viktigt att hålla sig kall.– Vi ska inte slösa energi i onödan, säger den franska förbundskaptenen Corinne Diacre.

Pressen på Frankrike inför fredagens hett uppsnackade kvartsfinal mot USA är stor.

Hela fotbollsvärldens ögon kommer att riktas mot Parc des Princes i Paris – och för fransyskorna är det här chansen att visa att de på riktigt är ett topplag att räkna med.

Fokusera på uppgiften

Men spelarna får inte tappa fokus och flyga iväg i tankarna, menar förbundskapten Corinne Diacre. Då kan det gå illa, säger hon och manar i stället till lugn och eftertänksamhet. Att behålla kylan kommer bli avgörande.

– För mycket spänning och förväntningar kan vara farligt. Speciellt om man inte kan kontrollera det, säger Diacre på en presskonferens.

– Jag vill att vi ska vara fokuserade på vår uppgift.

Den amerikanska backen Ali Krieger stack ut hakan för en tid sedan och sade att USA:s reserver förmodligen skulle vinna VM. Ett uttalande det franska lägret inte vill lägga någon vikt vid. Hemmanationen har tillräckligt med tändvätska ändå.

– Om det finns något jag inte behöver jobba med är det motivationen, säger Diacre.

– Den enda pressen vi egentligen känner är att vi vill göra en bra match.

Rapinoe i strålkastarljuset

När det senare under torsdagseftermiddagen var USA:s tur att ha presskonferens handlade mycket om stjärnan Megan Rapinoes uppmärksammade uttalande om att hon inte tänker besöka Vita Huset vid ett eventuellt guld – något som president Donald Trump kritiserat hårt.

– Jag står fast vid vad jag har sagt om att inte komma till Vita Huset, säger Rapinoe.

– Jag uppmuntrar mina lagkamrater att fundera på hur det skulle se ut att förknippas med en politik som inte slåss för samma saker som vi gör.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning