Fransk VM-guldhjälte klar för Bayern München

Benjamin Pavard. Bild: AP Photo/Matthias Schrader

Bayern München förstärker lag inför nästa säsong.

Tyska Bayern München bekräftar att fransmannen Benjamin Payard, till vardags i Stuttgart, har skrivit på ett femårskontrakt med storklubben som börjar gälla från och med 1 juli i år.

"Det är en ung spelare och en världsmästare. Vi är väldigt glada och stolta att vi har lyckats värva en sådan spelare till Bayern", säger Bayern Münchens sportchef Hasan Salihamidzic, som inte avslöjar någon transfersumma, enligt klubbens Twitter.

Den 22-årige försvararen var en starkt bidragande orsak till Frankrikes VM-guld i fotboll i somras. Bland annat gjorde han ett volleymål mot Argentina som kröntes till turneringens vackraste.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning